De Compagnie Breda specialist in sigaren en rokersbenodigdheden

Longfillers

Herkomst en achtergronden van longfillers.
Voor de groei van eerste klas tabak zijn, naast de specifieke kennis en optimale verzorging, een humusrijke rulle zand/leemgrond , een ideale temperatuur en luchtvochtigheid onontbeerlijke factoren.

Het eiland CUBA voldoet aan deze eisen en het is daarom dat de daar gekweekte tabak zo beroemd is en als de beste ter wereld wordt beschouwd. In vijf van de zes Cubaanse provincies wordt tabak verbouwd. De belangrijkste wordt in de provincie "PINAR DEL RIO" geoogst. "VUELTA ABAJO" is de naam van deze tabak en voor iedere sigarenkenner een begrip.
De hieruit vervaardigde HAVANNA sigaren bezitten een uitzonderlijk aroma. De Havanna’s zijn middelzwaar tot zwaar en vallen op door aarde-, koffie en honingtinten. In Nederlandse sigaren wordt ook een beetje Havanna tabak verwerkt.
De Dominicaanse Republiek heeft zich, sinds het Amerikaanse embargo op import van Cubaanse sigaren, ontwikkeld tot een van de belangrijkste sigaren en tabaksproducenten.
De Dominicaanse sigaren zijn zeer mild en hebben een zoete, nootachtige smaak. Aarde-, en bloemige tinten zijn het meest karakteristiek.
Verder importeren we sigaren uit Brazilië, Honduras, Mexico en Nicaragua
Verwerking
Nadat de rijpe bladeren ca. 40 dagen op natuurlijke wijze zijn gedroogd en in een tweede proces een gelijkmatige kleur hebben aangenomen begint de fermentatie, die eveneens 40 dagen duurt.
Pas daarna kan met de verwerking van de tabak worden begonnen.

Volgens individuele recepten worden de verschillende soorten tabaksbladeren gemengd, bevochtigd en opgeslagen in grote houten kisten om het uitzonderlijke aroma te behouden.
Ervaren sigarenmakers vervaardigen de longfillers door het uit gehele bladeren bestaande binnengoed van omblad en dekblad te voorzien. Longfillers worden geheel met de hand gemaakt. Juist vanwege de verwerking van grote stukken tabaksblad is er geen machine die dit kan.
Hierna worden de sigaren in cederhouten kasten opgeslagen, totdat ze het optimale aroma hebben bereikt. Davidoff bewaart zijn sigaren tenminste een jaar. Daarna kan de sigaar van haar sierbandje worden voorzien.

Het garantiezegel met de opdruk "HECHO EN CUBA" op de cederhouten kisten waarin de sigaren zijn verpakt, garandeert u de echtheid van de Havanna. Er zijn vanwege de hoge prijs veel “neppers” die aan toeristen worden aangeboden, kijk dus uit en geloof niet in koopjes. Wilt u meer weten over Valse Cubanen klik op deze regel.
Hier vindt u de huidige prijzen voor Cubaanse sigaren
 
Knippen
Alvorens een Longfiller op te steken dient de gesloten kop van de sigaar te worden afgesneden. Dit kan geschieden met
een simpele "cutter" of met een speciaal hiervoor ontwikkelde sigarenschaar, welke zorgt voor een gladde en scherpe coupe.
In geen geval een gat boren met een lucifer, een stuk met de tanden afbijten of een smalle kerf aanbrengen. Dergelijke manieren veroorzaken een hete, bijtende rook. Een goed afgesneden sigaar geeft een brede rookstroom en trekt gemakkelijk. De rook is relatief koel en aromatisch.
Het aansteken
Bij het aansteken wordt uitsluitend het vuureind met een lucifer (als eerst de zwavel is verbrand), een gasaansteker of voor de ware genieter een stukje cederhout voorverwarmd. De sigaar wordt daarbij een centimeter boven de vlam gehouden en langzaam rondgedraaid, waardoor geen zwarte roetslag ontstaat.
Wanneer aangenomen kan worden dat de sigaar gaat branden kunnen langzaam enige zachte trekjes worden genomen. Van groot belang is dat het gehele vuureinde bij een niet te hoge temperatuur gelijkmatig begint te gloeien.
Eerst dan ontplooit zich het volle aroma.
Te haastig en te hard trekken zal uw rookgenot onaangenaam beïnvloeden.
Gebruik van benzineaanstekers, kaarsen of andere reukafgevende vuurmakers is uit den boze.
Het Roken

Voor de juiste manier van roken moet u langzaam en bedachtzaam trekken.
Neem de sigaar gerust na elke trek uit de mond. U voorkomt, door regelmatig "luchten", een nat en onaangenaam mondstuk.
Houd tanden en tong daarom weg van uw sigaar. Door niet meer dan tweederde van uw longfiller op te roken geniet u het meeste en blijft u de sigaar waarderen.
De verbrandingsresten verzamelen zich namelijk in het laatste gedeelte van de sigaar, waardoor langzamerhand een bittere en zware smaak ontstaat.
Een longfiller, ontspannen en rustig gerookt, verschaft u een bijzonder genot.
Het Bewaren
Longfillers leven en vereisen een conditie zoals die was toen zij werden vervaardigd in een tropisch klimaat.
In De Compagnie doen we er alles aan dit te behouden door opslag in een speciale ruimte, achter in de winkel, waarin de temperatuur constant tussen de 20 en 22 graden Celsius wordt gehouden en de luchtvochtigheid ca. 72% bedraagt.
Deze factoren zijn een voorwaarde voor een optimaal rookgenot. Hierdoor bereikt de longfiller u in perfecte staat, zacht en soepel aanvoelend.
Wanneer u de sigaren niet direct oprookt is het aan te bevelen een humidor aan te schaffen.

Een humidor zorgt voor een constante en ideale luchtvochtigheid waardoor de in de humidor opgeslagen sigaren in perfecte staat blijven wat het rookgenot uiteraard zeer ten goede komt. De aanwezigheid van een hygrometer in de humidor is niet noodzakelijk.
Humidors zijn verkrijgbaar in verschillende typen, formaten en prijsklassen.
Vele humidors zijn steeds voorradig. Wij informeren u graag hierover en vanzelfsprekend kunt u zich voor nadere gegevens omtrent Havanna sigaren eveneens tot ons wenden.
Wij wensen u veel genoegen en rookgenot.
De Compagnie